Jak vybrat vchodové dveře?

Vchodové dveře by měly splňovat hned několik důležitých funkcí, především pak chránit před vnějším hlukem a zabránit i vloupání. Současný trh je rozmanitý a nabízí nepřeberné množství materiálů, které jsou v souladu s moderními stavebními styly. I vstupní dveře podobně jako okna doplňují celkový charakter nemovitosti.

Vchodové dveře jsou i v rozmanitém cenovém rozpětí. Seženete model za pět tisíc korun, ale klidně i za třicet tisíc korun. Záleží na zvolených materiálech a také bezpečnostních prvcích.

Bezpečnostní třída 3 a 4

Při výběru se zaměřte i na bezpečnostní třídu, k čemuž dostanete i certifikaci podle evropských norem. Bezpečnostní vchodové dveře by měly být protihlukové, protipožární i termoizolační. Stejně tak by neměly ztrácet na odolnosti a pevnosti. Vzhledem k dnešní době se nesmí podceňovat bezpečnostní komponenty, přičemž v takovém případě je dobré sáhnout po dveřích v třídě tři anebo čtyři.

Bezpečnostní třída souvisí i s pojištěním, protože pojišťovna požaduje určitou bezpečnostní třídu, aby uznala v případě vloupání pojistné plnění.

Čistý design hraje prim

Pro výrobu vchodových dveří se používají tři hlavní materiály – dřevo, plast a hliník. V popředí jsou momentálně varianty z dřevohliníku, jenž kombinuje přednosti obou materiálů. Ideální je vsadit na vzhled nesoucí se v čisté linii.