Dřevo, plast nebo hliník?

Přemýšlíte o výměně oken nebo plánujete nové bydlení? Rozhodování může ztížit řada faktorů, určitě si dejte v rozhodování čas a nesoustřeďte se pouze na porovnání ceny. Na výběr jsou plastová okna, ale také dřevo nebo hliník. Každý materiál představuje určité výhody, liší se v délce životnosti, izolačních vlastnostech ale třeba i v nárocích na údržbu.

Nízká cena i skvělé izolační vlastnosti

Plastová okna jsou velmi oblíbená. Materiál je pevný, i po letech si zachovává dokonalou celistvost a je také barevně mimořádně stálý. S plastovými rámy vám odpadne starost s pozdější obnovou nátěru. I vystaveny přímému UV záření si tmavší barevné odstíny zachovají svou intenzitu. Jednoduchá je také údržba, rámy se snadno myjí běžnými prostředky. Stavební hloubka a provedení těsnění nabídne dobré izolační vlastnosti. Okna budou dobře sloužit a krásně vypadat, aniž byste museli zásadně navýšit rozpočet a bát se přílišných nákladů.

Velká okna do zahrady

Pokud chcete zasadit okna do velkých otvorů, chcete uvolnit co nejvíce prostoru slunci a výhledu ven, pak je vhodnějším materiálem hliník. Hliníkové rámy mají vyšší odolnost než plast, nepodléhají deformaci. Velkoplošná okna si tak mohou ponechat odlehčený na pohled tenčí rám. Můžete využít zajímavější design. Tepelné mosty v hliníkových oknech dobře řeší nové technologie, tedy v porovnání izolačních vlastností jsou na tom velmi podobně jako okna plastová.

Nadčasová okna pro každý dům

Dřevěná okna jsou asi nejkrásnější, propůjčí interiéru i vnějšímu pohledu na dům punc originality a řemeslné pečlivosti. Nátěr oken je sice nutné časem renovovat, ale současné nátěrové a zušlechťující materiály dokáží výrazně oddálit nutné obnovy nátěru a zachovají oknům krásný vzhled s dlouhým trváním. Také chrání vůči povětrnostním vlivům. Dřevěná okna jsou dokonce v některých typech objektů jedinou možností s ohledem na zachování původního historického vzhledu.

Nechte si poradit

Firma Okno Plast PN s.r.o. sice ve svém názvu odkazuje na plastové materiály, ale svou nabídku samozřejmě rozšiřuje i o dřevo nebo hliník. Dokáže nabídnout optimální řešení na míru každému projektu. Nejste si jistí, na kolik vás rekonstrukce přijde? Nedokážete se dostatečně zorientovat ve všech technických podrobnostech, nevíte, co přesně výměna oken obnáší časově i finančně? Není nic jednoduššího než si nechat poradit. V rámci konzultace se dozvíte přesnou kalkulaci a firma dokáže převzít kompletní provedení. Proces podle přání zahrne demontáž starých oken, dopravu a montáž nových, ale také kompletní začištění. Součástí práce je i vsazení parapetů nebo realizace zimních zahrad.